Teckensnitts storlek: +

Rolfs blogg. "Fantastiska resultat efter 6 månader utan gluten."

Då har det gått ca sex månader sedan jag beslöt prova att utesluta gluten ur kosten.

De här förändringarna har jag upplevt:
-Ständigt återkommande muskelskador är nu helt borta.
-Ständigt återkommande allergier är nu helt borta.

För mig är det dramatiska förändringar till det bättre.
I över 10 års tid har jag ofta besvärats av muskelsträckningar i vader och lår, väldigt ofta.
Det har påverkat min löpträning i allmänhet och framförallt min löpstil.

Att träna löpning mer än en och en halv gång i veckan har tidigare alltid inneburit en sträckning/skada passet efter. Därför brukade jag vila 5 dagar från löpning efter varje pass.
Nu kan jag springa varje dag utan bakslag!
Från en kraftfull löpstil när jag var yngre hade den ändrats till en försiktig, lite framåtlutad kroppshållning och smä korta steg bara för att inte "bli skadad igen".
Nu kan jag åter springa upprätt och med kraft och fart.

Jag är testad och har fått konstaterat att jag är allergisk mot pollen, gräs och hund.
Så länge jag minns så har det besvärat mig från och till.
2017 har jag inte haft några allergiska reaktioner över huvud taget.

Ett exempel är att jag just nu sitter helt besvärsfri i ett hotell och hotellrum med heltäckningsmattor (i St Andrews, Skottland där dottern tagit examen).

Tidigare semesterresor med boende på hotellrum som haft heltäckningsmattor har varit katastrof för mig:
Nu känner jag ingenting.

Anledningen till gutenfri kost var att jag hört och läst att det kunde hjälpa mot muskelskadorna.
Så jag tänkte prova en månad, som nu med positiva effekter blivit till ett halvår.
Jag är inte glutenintolerant alls, men visst känner jag att ex en fralla inte känns bra i magen,
och jag får en olustkänsla om jag tränar efter att ha ätit fralla.

Tycker förändringarna är för bra för att det skulle kunna förklaras med placeboeffekt.
Det finns inga andra förändringar som jag gjort detta året.
Oavsett har jag fått en bättre livskvalité 2017.

Från att ha 100% konsekvent så gör jag undantag och äter gluten kanske ca en gång i veckan.
Antingen en fralla på helgen eller om jag är ute och äter ex, pizza, indisk mat, räkmacka eller då jag är bortbjuden.

Det är kanske upp till 2 % svenskar som är glutenintoleranta, betydligt fler väljer glutenfri kost.
En fördel med glutenfritt är att vi äter mindre bröd och det tror jag de flesta mår bra av.

Många (kvinnor) upplever mindre svullnad och gasbildning när de utesluter bröd och kakor.
Skillnaden blir än mer markant om man slutat ett tag och sedan äter bröd/kakor igen.

Är du osäker på om du tål eller mår bra av bröd och gluten så varför inte prova glutenfritt en månad,
Rolfs blogg. "Bli hälsocoach - Tjäna pengar på dit...
Rolfs blogg. "Lycka -18 tips i konsten att sänka r...